TeatruM: Šumastikus

Sanja Milardović & Petar Cvirn

Umjetnička organizacija TeatruM, Zagreb

Za dob: 5+

„Šumastikus“ je predstava o Rozi i Drašku.  

Ovo je priča od dva naizgled potpuna različita djeteta, odnosno karaktera.  Zajedno se nađu  u šumi i ovise samo jedno o drugome.

Ona ima mp3 player i rozi dvorac a on pravi šator. Ona voli slušati slušati Taylor Swift a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko.

Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čini ovu predstavu magičnim mjestom naših protagonista a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti do 14 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi,prednostima i manama tehnologije te pravim prijateljstvom. 

Uz predstavu je zamišljena kratka i poučna radionica koja se bavi preživljavanjem u prirodi. Sama radionica je dodatna stavka i može se dogovoriti sa organizatorima izvedbe.

Predstava traje 50 minuta i prilagodljiva je za različite prostore i prostorne uvjete a također je moguće izvoditi ju na otvorenom, u parku ili šumi.

Skip to content