Radojka Šverko, Nevio Končić & DSO

Velikim koncertom za Valentinovo, 14. veljače 2019. od 20h u Kazalištu Marina Držića nastupit će glazbena diva Radojka Šverko, vokalist Nevio Končić, pijanist Vladimir Babin i Dubrovački simfonijski orkestar kojim će dirigirati Marc Tardue.

DSO 2015. godine proslavio je devedestu obljetnicu postojanja. Kao važan dio bogatog i raznolikog kulturnog nasljeđa Dubrovnika i Hrvatske, orkestar nastavlja nastupati u jedinstvenim ambijentima svoga grada kao što su atrij Kneževa dvora, gradske crkve i trgovi. DSO također nastavlja nastupati s poznatim domaćim i međunarodno priznatim umjetnicima interpretirajući djela majstora baroka, klasike i romantike, ne samo u Dubrovniku, već i na svojim turnejama diljem svijeta. Suradnja s priznatim pop i rock glazbenicima im također nije strana, pa je ovaj koncert nastavak godišnjeg programa.

Radojka Šverko je pjevačica raskošnog volumena glasa, boje i s zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji i svijetu. Zajedno s DSO u Kazalištu Marina Držića će izvesti niz predivnih glazbenih numera i uljepšati dan zaljubljenih.

U nizu priznanja i iznimnom glazbenom doprinusu tijekom dugotrajne karijere, među osvojenim nagradama Radojke Šverko ističu se “The Most Outstanding Performance” 1970. na festivalu u Rio de Janeiru, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin. Nastupa i također osvaja nagrade u Tokiju, Los Angelesu, Madridu, Seoulu, Ateni, Puerto Ricu, Caracasu, Curacau, Bratislavi, Firenzi, Palma de Mallorci, itd. Na tim je festivalima, između ostalih, pobijedila Davida Bowiea i Natalie Cole koji su također nastupali u konkurenciji.

Skip to content