Orlando tad i sad

Convivo

Fluidan pregled Orlandove povijesti i svakodnevnice ispričan kroz plesne pokrete svih članova Plesno edukativne udruge Convivo. Uz skladan spoj muzike i plesa, kroz priču nas vodi i narator Sebastijan Vukosavić, a prema tekstu Paole Dražić Zekić. Predstava se održava u sklopu Orlandove godine uz podršku Grada Dubrovnika. 

Plesno – edukativnu udrugu Convivo osnovale su profesionalne plesačice i dugogodišnje prijateljice 2015. godine s ciljem promoviranja plesa kao sporta i umjetnosti, ali i radi ostvarenja svog dugogodišnjeg sna o vođenju vlastitog plesnog kluba koji će biti kreativan i drugačiji. Prošlo je četiri godine od ostvarenja planiranih ciljeva i pokretanja udruženja, a Convivo je sada već dobro poznato ime na plesnom polju Dubrovniku i šire!

Convivo okupljaju oko 200 plesača i plesačica od najmanje, vrtićke do one seniorske dobi, a organiziraju se grupni te individualni treninzi. Riječ je o plesačima različitih kategorija, Show dance, Street dance, Break dance, Step, a pripremaju i parove za klasični ili posebni “Prvi ples” na vjenčanjima. Iza sebe imaju brojne nastupe i samostalne plesne produkcije, a svakako najpoznatija je plesna predstava “Pepeljuga” koja je pobrala pozitivne kritike publike. Udruga je bila nostitelj projekata “Upoznaj Zdravka 1 & 2” i “Vratimo djeci bajke” te nekoliko tečajeva. Tajna uspjeha krije se u povezanosti i zajedništvu gdje svatko pridonosi na svoj način i s onim u čemu je najbolji.

Skip to content