Na terapiji

M. Del Federico

Tekst Matíasa Del Federica u režiji Nenni Delmestre prati tri bračna para koji imaju različite sukobe, ali i zajednički cilj: težak zadatak prolaženja kroz zajednički život. Kazališno djelo “Naterapiji” proizlazi iz potrebe da se dublje uđe u svijet parova, te su 200mg/dl Triglicerida i terapija bili idealan okidač za nastajanje ovog kazališnog djela.

Proveo sam nekoliko godina sjedeći ispred računala pokušavajući pronaći ideju da napišem svoju prvu kazališnu predstavu. Žrtvovao sam sate i važne događaje opsjednut ispunjenjem moje najveće želje. Premjestio sam računalo na drugo mjesto i pokušao pisati u drugačije sate nego prije. Vrtio sam se naokolo ne bih li uspio pronaći unutarnju energiju koja će mi dati inspiraciju, ali ništa nije uspjelo.

Na kraju je medicinski nalaz bio moja vodilja. Visoki trigliceridi. Morao sam trčati barem tri puta tjedno. Trčeći kroz grad imao sam sliku parova koji se svađaju za stolom. Kad sam stigao kući, zapisao sam ideju, i od tog trenutka je do nastanka kazališnog djela prošla su tri mjeseca uživanja i truda. (M. Del Federico)

Skip to content