Embassy 516 & gosti

Koncert

Embassy 516 su dubrovački glazbeni kolektiv koji djeluje od 2006. godine, a izdali su tri albuma u karijeri dosad. U Kazalištu Marina Držića održat će koncertnu promociju povodom hvaljenog trećeg studijskog izdanja “Trans.”! 

Album je objavljen u studenome 2023. za zagrebački Geenger Records i potom zasjeo na brojne top liste najboljih albuma godine u regiji. Embassy 516 nastup će u sastavu: Ivica Glunčić – bubanj, Tomislav Kličan – gitara, Maro Zajec – bass i Žarko Dragojević – vokal, gitara. Cjelokupni nastup se snima za službeni DVD, a kao specijalni gosti će im se pridružiti Klapa Kaše i gudački kvartet.

Prije početka koncerta, u foyeru KMD-a održat će se i otvorenje izložbe ilustracija Igora Jurilja / Yelow Yuri koji je dio Embassy 516 preko desetljeća kao autor vizualnog identiteta sastava. Publika će na koncertu moći kupiti sva izdanja Embassy 516, a ujedno i prvi roman Žarka Dragojevića “Prolaz na jugoistok” (u izdanju Art radionice Lazareti i Audiovizualnog centra Dubrovnik), čije predstavljanje je najavljen dan prije koncerta, točnije za 23. siječnja od 19 sati u prostorima Art radionice Lazareti. 

Poslušajte glazbu banda na linku: https://embassy516.bandcamp.com

Skip to content