Kimono u Dubrovniku

Hrvatsko japansko kulturno društvo

We Link NPO JCEA – Hrvatsko japansko društvo razmjene i Kazalište Marina Držića pozivaju Vas na promociju tadicionalnih japanskih kimona uz sudjelovanje Klape Kaše i glumice Srđane Šimunović. Ulazak je slobodan uz prethodnu rezervaciju ulaznice na blagajni kazališta!

Yuko Murakami je voditeljica škole kimona koje se nalaze u prestižnim dijelovima Tokija, Omotesando i Aoyama u kojima ima više od 1000 polaznika koje podučava nošenju kimona i lijepom ponašanju dok ga nose. Nošenje kimona ne samo da izražava ljepotu Japana, već i utjelovljuje duh Japana.

“Poštujemo ljepotu tradicionalne japanske kulture i stvaranja koje se prenosi kroz neumorne napore kreatora. Nadamo se da ćemo to moći izbliza demonstrirati širokom krugu ljudi diljem svijeta, kao i prenijeti sve tajne vrijednosti japanskim novim generacijama koje dolaze. Kako bismo ne samo očuvali tradiciju već je i razvijali, proizvodimo i prodajemo haljine, torbe i sl. koristeći uzorke kimona i šivajući ih zapadnjačkim trodimenzionalnim tehnikama krojenja.”

Skip to content