Kidaj od svoje žene

R. Cooney

Predstava redatelja, glumca i dramatičara Raya Cooneyja “Kidaj od svoje žene” je najdugovječnija West End komedija, koja se tamo održala čak devet godina, odnosno odigrana je više od 2500 puta, a uspješno je izvođena i na Broadwayju. 

Ray Cooney – glumac, redatelj, pisac, scenarist i vlasnik vlastitog kazališta, kompletan je autor s pokrićem izravnog kazališnog iskustva ali i njegovih komercijalnih mogućnosti pa je tako ostajao rado igranim i gledanim autorom. Kao i neke druge njegove komedije, „Kidaj od svoje žene“ često je, s predumišljajem, igrani naslov u domaćim i profesionalnim i amaterskim kazališnom krugovima. Dvostruki život Johna Smitha sa dvije supruge, dva stana u susjedstvu, dva braka koja dijeli  kao i svoje dane, noći i životne rasprede  – urušava se slučajnom automobilskom nezgodom koja remeti ustaljenost njegova dvostrukog života i otvara nove zapletenosti aktera svjesno ili slučano upletene u njegovu svakodnevnicu iznenada i neočekivano  poljuljanih alibija. 

Ray Cooney brzom izmjenom prizora, visprenim dijalozima i neočekivanim situacijama, igrajući se namjerno izazvanim nesporazumima, otvara mogućnost glumcima za dinamičnu i komičnu igru kojoj je nakana zabava i smijeh u publici. (D. Mojaš)

Skip to content