Kazin

F. Šehović

U događaje oko kazina, kako se u Dubrovniku naziva javna kuća, upleteni su predstavnici dviju vodećih političkih stranaka u Gradu, u vrijeme napete predizborne kampanje. U mutnim politikantskim igrama svatko od njih želi izvući što više za sebe. Dramske silnice vrte se oko prokazivanja moralnog rasapa gradskih otaca!

U kontekst dubrovačke, ne tako davne prošlosti (iz perspektive vremena nastanka) smještena je i radnja romana Kazin. Čini prvi dio ciklusa od 6 romana, smiješne kronike Dubrovačka tralalalogijate uvodi likove koji će se pojavljivati i u idućim naslovima ciklusa: Savršeno umorstvo, Veljun, Dogon, De bello ragusino, Knjiga postanka.

U prvom dijelu Tralalalogije, romanu Kazin, svi su događaji skoncentrirani oko javne kuće koja uspješno posluje između dva svjetska rata, smještene neposredno uz Biskupsku palaču. Premda su protagonisiti romana stranački usmjereni, među takvim ljudima vrlo labavog morala, uvijek su mogući prebjezi iz jedne u drugu stranku, ovisno o izgledima za osobni probitak.

Skip to content