Javna prezentacija CPP radionice

CPP

***ULAZ SLOBODAN***

Javna prezentacija Contemporary Performance Practices radionice na kojoj su tijekom protekla dva tjedna u Kazalištu Marina Držića sudjelovali brojni umjetnici iz cijelog svijeta.

CPP / Contemporary Performance Practices program, kojeg je osnovao hrvatsko-američki kazališni umjetnik Ivan Talijančića, suosnivač WaxFactory (New York, SAD) ima za cilj priznati i proširiti kanon izvedbenih umjetnosti, prateći aktualne trendove i otkrivajući nove – okupljajući svjetske vodeće međunarodne umjetnike i edukatore za razvoj izvođača i autora.

Za svoje četvrto izdanje, 2024. Intensive predstavlja mentore iz Punchdrunk (UK) i SITI Company/Suzuki Company of Toga (SAD/Japan). Ellen Lauren, članica i suosnivačica SITI-ja i umjetnička direktorica (emeritus), te pridružena umjetnica u Suzuki Company of Toga (SCOT), vodila je prvi tjedan istraživanja i prakse, a drugi tjedan preuzela je Sarah Dowling, dugogodišnja Punchdrunk suradnica. Njih dvije su tijekom dva tjedna prenosile znanja iz kazališne metodologije i koreografske/osmišljavajuće tehnike. Na ovaj način polaznicu su dobili dublji višedimenzionalan pristup izvedbenim umjetnostima.

Iako imaju različit pristup, obje voditeljice su duboko predane razvoju istinitog, uvjerljivog, rigoroznog izražaja za pozornicu. Njihov rad nastoji poštovati intuiciju i inteligenciju svakog izvođača kako bi se unaprijedio njihov razvoj kao sukreatora, a ne samo tumača djela. One potiču rast i novo razmišljanje umjetnika koji sudjeluju, pomažući im da ojačaju vlastite jedinstvene vizije za budućnost.

Prvobitno zamišljena kao dvotjedna ljetna radionica u srpnju 2019. u Rijeci, inauguracijski CPP ljetna radionmica zasnovana je na ideji okupljanja dvaju mentora iz nekih od vodećih svjetskih ansambala izvedbenih umjetnosti. Nakon pauze povezane s pandemijom, CPP je sada godišnji događaj na kojem su nastupili gostujući umjetnici iz organizacija kao što su: SITI Company (SAD), čiji su suosnivači Anne Bogart i Tadashi Suzuki, TROUBLEYN Jana Fabrea (Belgija) i Sasha Waltz & Guests (Njemačka.)

Skip to content