Fado

Ivo Perkušić & FADO5

Glazbeni doživljaju koji donosi portugalsku glazbu na suvremen način u kojem se stapaju Oceanija i Mediteran! Repertoar je sastavljen od nekih od najboljih fado pjesama koje su otpjevali muški fadisti. Koncertno gostovanje u KMD-u je 08. lipnja s početkom u 21h na Velikoj sceni!

Fado je glazba koja nastaje oko 1861. u Coimbri, portugalskom sveučilišnom gradu, u kojem ga prvi počinju izvoditi muškarci, a tek kasnije se razvija popularna ženska, lisabonska, varijanta koja danas poznaje varijacije na cijelom području Portugala dok se u Coimbri još uvijek čuva tradicija muških fadista.

Koncert Ive Perkušića i FADO5 užitak je jednako za domaću i inozemnu publiku koja je imala prilike slušati i gledati njihove nastupe na svim većim i važnijim kulturnim događanjima ljetnih domaćih pozornica, ali i u Lisabonu.

U glazbenoj pratnji akademskih glazbenika među kojima je i jedini koji svira portugalsku gitaru, Ivo Perkušić, akademski glumac i profesor talijanskog i engleskog jezika, prenosi emocije i duh koji su bliski našem mediteranskom sentimentu, u kojem izvodi i svoju autorsku glazbu poznatih hrvatskih autora Ines Prajo, Arijane Kunštek i Ivana Popeskića!

Skip to content