Cabaret: Splićanke

Ivan Leo Lemo

Fenomen “Splićanki”  nije naučna fantazija već vrlo jednostavna računica – izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme koja svoju popularnost duguje upravo publici, jer su pohvale najzaslužnije za vjetar u leđa koji su “Splićanke” kao rijetko koja predstava u Splitu dobile!

Glumice će Vam same redom reći kako guštaju igrati Splićanke kao nijednu predstavu dosad, dok vrsno isprepliću na pozornici glumu, ples i pjevanje! A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?


Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane. (Ivan Leo Lemo, autor i redatelj)

Skip to content