Šoletić Glorija

Rođena je u Dubrovniku. Završila je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Pragu u klasi prof. Jaroslave Tvrznikove, Ladislava Freya i Petra Kracika. Od 1998. godine je u angažmanu u Kazalištu Marina Držića gdje je ostvarila na desetke uloga.

Monodramu Klitemnestra Marijana Matkovića u režiji Lawrenca Kiirua ostvarila je u koprodukciji s Art radionicom Lazareti. U Kazalištu Marina Držića ostvarila je niz zapaženih uloga, između ostalih u predstavama: Orfeo, Na čijoj strani, Marlene Dietrich, Kad sunce zađe, Sirene, Život je san, Dan od Amora, Ivana rock bajka, Skup, Suton, Pitanje časti, Služavke, Ljubav na Prijekomu, Žudnja, Ljubavnik, Bastion, Braća Karamazovi, Circulus Vitiousus, Na terapiji,…. U slobodno vrijeme bavi se svojom prvom ljubavi – pjevanjem.

2012. je nagrađena po ocjeni publike za ulogu Grofice u predstavi “Bastion” Luka Paljetka u režiji Lefterisa Giovanidisa, također iste godine je igrala u predstavi “Ljubavnik” prema tekstu Harolda Pintera  u režiji Lawrencea Kiirua (proglašena najboljom predstavom sezone po ocjeni publike).

2013. godine dobila je još jedno priznanje na Krležinim večerima u Sarajevu te osvojila nagradu za najbolju glumicu Krležijane u predstavi “Smrt bludnice Marije i druge smrti” prema dramatizaciji i režiji Gradimira Gojera.

Skip to content