Trailer: Priče iz davnine

Predstava “Priče iz davnine”, u režiji Paola Tišljarića koprodukcija je zagrebačkog Kazališta Trešnja i KMD-a. Radnja predstave je imaginarni susret s našom najvećom dječjom spisateljicom Ivanom Brlić Mažuranić i njezinim pričama, nastao iz pera dramaturginje Lade Kaštelan. Službeni trailer koji imate priliku pogledati je djelo Palm Productions / Mirana Brautovića.

U ovoj predstavi Ivana Brlić Mažuranić s lakoćom putuje iz davnine u današnjicu baš kao i njezine bajkovite, antologijske pripovjetke, uvijek podjednako uzbudljive i začudne. Prvi put objavljene 1916. Priče iz davnine čitatelje uvode u stilizirani svijet slavenske mitologije, a njihove fantastične teme i osebujni likovi naveli su već mnoge generacije na razmišljanje o životnim vrijednostima, prijateljstvu, ljubavi, hrabrosti i kompleknosti ljudske ćudi.

Iako je ova predstava prvenstveno namijenjena djeci, obraća se i onima koji su nekad bili djeca, ako se prepuste ovom neobičnom scenskom prožimanju mašte i stvarnosti, sadašnjosti i prošlosti.
“Iz davnine priče stižu znane, dođu kradom, tiho, kao sanje, niste svjesni sami da ih znate, riječi će vam dolaziti same… “

Redatelj: Paolo Tišljarić
Dramatizacija i dramaturgija: Lada Kaštelan
Scenografkinja: Irena Kraljic
Kostimografkinja: Tea Bašić Erceg
Koreografija: Blaženka Kovač Carić
Oblikovanje rasvjete: Vesna Kolarec
Autor glazbenih brojeva i oblikovanje zvuka: Žarko Dragojević
Autori video projekcija: Vesna Kolarec i Žarko Dragojević
Asistentica redatelja: Antonela Tošić
Asistent scenografkinje: Denis Rubinić
Dizajn i ilustracija plakata: OKO
Jezična savjetnica: Đurđa Škavić

IGRAJU:
Ivana Brlić Mažuranić – Ivana Bakarić
Ivana Bažuranić Mrlić – Glorija Šoletić
Nada, 14 – Marija Šegvić
Ivan, 14 – Luka Bulović
Vlado, 12 – Matija Čigir
Zdenka, 9 – Dubravka Lelas
Nikola, 5 – Paško Vukasović

*Zahvaljujemo se vokalnom etno ansamblu Čipkice na dopuštenju za korištenje a capella izvedbe Slavonske kraljice s albuma Čipkice (2017.) koji je nastao pod umjetničkim vodstvom Krunoslava Šokca, Lidije Dokuzović i Maje Ivanković u produkciji Roberta Tanaskovića i Krunoslava Šokca. Vokalnu izvedbu potpisuju članice ansambla: A. Zenko, D. Dolečki, G. Svetličić, J. Pejković, K. Starčević Kaić, M. Ivanković, M. Klepić, M. Gajski Jolić, N. Rajković, N. Selman Hrvatić, P. Ivšić, P. Vidaković, T. Mulaosmanović, T. Glasnović, T. Sever, V. Miljak.

< natrag