Gogolj centar // V. Zorkij: Imam 30 godina

“Imam 30 godina” je predstava u izvedbi Vasilija Zorkija, glazbenika, scenarista i kreativnog direktora festivala “Picnic Afisha”. Komad se temelji na kolumnama pod nazivom “Unknown townspeople”, koje je Vasilij napisao u razdoblju od 2014. do 2016. godine za website The Village.

Ti zapisi reflektiraju život čovjeka u svojim tridesetima koji živi u modernoj Moskvi. Kako sam autor kaže: “O meni, prijateljima, ljubavi i odnosima, o radu, o onome što se događa oko nas. Pokušaj razumijevanja i formuliranja onoga što generaciju današnjih tridesetogodišnjaka razlikuje od onih koji su živjeli prije i onih koje će doći kasnije. Nakon tridesete godine počinjete razmišljati o nekim očitim i osnovnim pitanjima – Tko sam ja? Što ja radim? Kako ja živim? Za što?”

“Imam 30 godina” je priča o krizi samoodređenja, kroz koju mnogi prolaze, ali ne uspijevaju svi razumjeti što trebaju raditi i kako žele živjeti kako bi bili sretni. “Imam 30 godina” je zbir pjesama, tekstova, istinitih priča iz života uz glazbu grupe “Zorkiy” i scenografiju mlade ali vrlo talentirane umjetnice Poline Kukushkine. To je istovremeno mala seansa kolektivne psihoterapije, a iz drugog kuta gledišta priča o tome što u različitim vremenima brine i brine svih, ali nije uobičajeno reći na glas.

Igraju:

Vasya / Vasiliy Zorkiy

Imaginarna Marakulina / Arina Marakulina

Scenografija: Polina Kukushkina

Glazbeni sastav: “Zorkiy”

Fedor Kandinskii: bas, klavijature

Denis Lipatov: bubnjevi

Igor Gribov / Evgeniy Sukhotin: gitara

< natrag