Balet Moskva // K. Ponties: Svi putevi vode na sjever

Francusku koreografkinju Karine Ponties ruska publika upoznala je 2010. godine, kada je u sklopu rusko-europskog projekta “Intradance” predstavila predstavu “Mirliflor”, producirana zajedno s “Dialogue Dance” iz Kostroma. Izvedba je prepoznata, a 2011. godine dobila je nacionalnu kazališnu nagradu “Zlatna maska” za “Najbolju izvedbu suvremenog plesa”.

Potom u ljeto 2015. prelazi u ”Balet Moskva” kada započinje zajednički rad, što u njenom slučaju znači složeni kreativni proces koji zahtijeva potpune uranjanje i koncentraciju od svih sudionika.

Metoda je jednostavna i složena u isto vrijeme. U fazi pripreme, ona se u potpunosti oslanja na improvizaciju umjetnika. Takav pristup zahtijeva potpuno međusobno povjerenje. S jedne strane, umjetnici osjećaju neku neizvjesnost u odsustvu precizno postavljenog cilja i zadatka, ali moraju pristupiti improvizaciji s ogromnom količinom kreativne odgovornosti. S druge strane, koreograf mora u potpunosti imati povjerenja u razinu, viziju, plesača i čak u određenoj mjeri prihvatiti njihov koordinatni sustav i pravila igre.

“Svi putevi vode na sjever” pjesnička je priča o odrastanju i odgoju, priča velikog dječaka koji živi u svakom velikom i jakom čovjeku. Godine 2017. osvojili su nagradu Zlatna maska u nominaciji “Najbolji nastup suvremenog plesa”.

//

Koreografija: Karine Ponties

Scenografija: Guillaume Toussaint Fromentin

Kostimografija: Sergej Illarionov

Glazba: David Monceau

Igraju: Roman Andrejkin, Arsen Imenov, Aleksej Naruto, Aleksandar Šujski, Konstantin Čelkajev, Igor Bekagaev, Ilija Romanov

< natrag