Stray Dogg & Jester’s Play

Stray Dogg, melankolični indie rock band iz Beograda i Jester’s Play, indie rock band iz Mostara, nakon zajedničke turneje pod nazivom “Dare to come along with the wind”, koja je obuhvaćala gradove Tuzlu, Sarajevo i Mostar, dolaze u Kazalište Marina Držića u Dubrovniku na koncertnu promociju svojih posljednjih albuma.  Stray Dogg promovira svoj treći album ” Come along wind ”, dok će Jester’s Play predstaviti svoj debi-album ” Sapere aude ”.

Počevši kao akustični lo-finjak, kantautor Dušan Strajnić – Dukat okupio je bend koji je u vrlo kratkom vremenu izgradio kultni status nositelja Beogradske scene i jednog od prepoznatljivih imena novog americana vala. Stray Dogg izdvaja prepoznatljiv melankoličan indie-folk prizvuk koji svoj korijen vuče iz Dukatovog glasa i tekstova. 2011. izbacili su prvi album „Almost“ te već godinu dana kasnije i drugi pod imenom „Fire’s never wrong“. 2015. izašao je i treći album „Come along wind“ koji je privukao veliku pažnju i doživio promociju u Hrvatskoj uz rasprodanu malu dvoranu KD Vatroslav Lisinski. Stray Dogg, osim što je svirao na značajnijim festivalima regije i rasprodanom KD Vatroslav Lisinski, može se pohvaliti i suradnjom sa Devendrom Banhart na pjesmi „Time“. U Zagrebu je svirao nekoliko puta i već postao miljenikom domaće publike. U Dubrovniku su kao bend nastupili u Parku Orsula 2014., a Dukat solo je ovog ljeta svirao u Kinu Slavica.

Jester’s Play osnovan je 2010. godine od strane sadašnjeg gitarista Harisa Karahodžića i pjevača, kantautora grupe Maka Žuje. Vrlo brzo im se priključuju bubnjar Faris Jelovac i Admir Husić Hus na bas gitari. 2014. godine ulaze u NLO studio u Zagrebu, kod producenta Srđana Sekulovića Skansija i snimaju prvijenac “Sapere Aude”. Muzika koju stvara Jester’s Play je fluidna sa posebnim, ali pomalo sjetnim zvukom što ih zajedno sa tematikom pjesama udaljava od prosječnosti i sivila koji vlada na sceni. Autentičnost, specifičan ambijent koji je drugačiji u svakoj pjesmi te emotivna izvedba pjevača su jedni od razloga zašto vrijedi poslušati album ”Sapere Aude” koji će Vam sigurno zadržati pažnju i odvesti Vas u neki drugi svijet.

< natrag