Sezona 2017. / 18.

Premijerno izvedeno: 26.05.2018.

L. Delibes: Coppelia

Graciozni i pomno uvježbani pokreti učenica i učenika baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića u predstavi “Coppelia” Lea Delibesa, zaokružili su i okrunili temeljit i naporan, ali nadasve umjetnički nadahnut rad. Koprodukcija s KMD-om ostvarena je uz koreografiju i režiju nastavnica baletnog odjela u suradnji s članom ansambla Kazališta Marina Držića – Edijem Jertecem.

Premijerno izvedeno: 13.04.2018.

I. Vojnović, D. Mojaš & S. Šimunović: Glumice II. kategorije

Autorski projekt “Glumice II. kategorije’’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je “što se događa na dan premijere u garderobi“, u prostoru potpune privatnosti.

Premijerno izvedeno: 24.02.2018.

L. Pirandello: Odjenuti gole

Komad u režiji Marine Pejnović uključuje poznate Pirandellove dramske postupke te se također naslanja na novelu “Tragedija jednog lika”. Prva rečenica ‘stara mi je navika svake nedjelje popodne primati i saslušavati likove svojih budućih novela’, predočava i rastvara jedna prostor igre i ludens – meta teatralnost.

Premijerno izvedeno: 15.12.2017.

M. Držić: Pjerin

Komad Marina Držića u modernoj verziji na scenu je postavio redatelj Ozren Prohić, a u glavnoj ulozi obojice Pjerina je nagrađivani mladi dubrovački glumac Romano Nikolić. U blizanačkoj predstavi posebnu pozornost plijeni impresivna scenografija i vizualni elementi umjetnice Dubravke Lošić. Ozren Prohić je za “Pjerin” nagrađen na dodjeli HDDU-a 2018. za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski…

procitaj_sve

Premijerno izvedeno: 22.11.2017.

M. Sršen: U furestoj smo zemlji

“U furestoj smo zemlji (monada o dvije mone)” Matka Sršena propitkuje odnos majke i kćer. Autor / redatelj je o komadu rekao: “Ovu komedijicu sam napisao prije više godina i upravo sam je s tom namjerom ‘izvukao iz naftalina’, da se današnje Dubrovkinje i Dubrovčani ni slučajno ne bi mogli u njoj prepoznati.”

Premijerno izvedeno: 27.10.2017.

M. Del Federico: Na terapiji

Tekst Matíasa Del Federica u režiji Nenni Delmestre prati tri bračna para koji imaju različite sukobe, ali i zajednički cilj: težak zadatak prolaženja kroz zajednički život. Kazališno djelo “Na terapiji” proizlazi iz potrebe da se dublje uđe u svijet parova, te su 200mg/dl Triglicerida i terapija bili idealan okidač za nastajanje ovog kazališnog djela.