Sezona 2016. / 17.

Premijerno izvedeno: 15.06.2017.

P. Bajsić Brazzoduro: Orfej sluša radio

Predstava radiofonijskog teatra autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro postavljena je u magičnom prostoru tvrđave Bokar na dubrovačkim zidinama. Elementi kazališta, radio drame, scenskog pokreta, ars acustice, igre svijetla i video projekcija isprepliću se u kompleksnu cjelinu koja traga za legendama koje mogu postojati samo mimo vremena i mjesta! Dubrovački Orfej inspiriran je filmom Jeana Cocteaua: Orphée (1950.).

Premijerno izvedeno: 20.05.2017.

B. Brajčić: Circulus vitiosus

Praizvedba teksta Bojana Brajčića – “Circulus vitiosus”, u režiji Marjana Nejašmića Banića bavi se pitanjem osamostaljenja mladog čovjeka, pokušajima napuštanja obiteljskog kruga i izlaskom iz tzv. komfort zone ili začaranog kruga.Vrlo često se, uz sukobe i pokušaje dominacija glavnih aktera ovog procesa dogodi – ništa, život se nastavlja usprkos trajnim tenzijama.

Premijerno izvedeno: 20.01.2017.

M. Držić: Skup

O tekstu “Skup” najvećeg dubrovačkog komediografa Marina Držića zapisane su riječi i riječi, a Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut! U zanesenosti i zasljepljenosti dogodit će se smiješne i neočekivane situacije u predstavi koju je režirao Ivica Kunčević.

Premijerno izvedeno: 21.10.2016.

A.P. Čehov: Švedska šibica

Komad Antona Pavloviča Čehova režirao je Denis Azarov, a suradnja je proizašla iz manifestacije Dani ruske kulture / Dubrovnik Art Forum. Pripovijetku je adaptirala dramaturginja Olga Nikiforova, voditeljica kazališnog centra pri Moskovskoj filharmoniji. Krimi komedija na suptilan i duhovit način prikazuje život jedne obične sredine u kojoj bitne stvari prolaze mimo glavnih aktera i iznenađuju obratima.