Sezona 2015. / 16.

Premijerno izvedeno: 22.04.2016.

W. Shakespeare: Macbeth

Kultni tekst  “Macbeth” Williama Shakespearea u režiji Matka Sršena premijerno je zaigrao u godini kada se obilježavalo 400. godina od smrti autora, istinskog velikana svjetske književnosti. Tekst je na scenu postavljen kao znak i uloga, a ne kao klasični psihološki dramski lik. Macbetha igraju 3 glumca, a sve to po čarobnoj formuli Shakespeareovih suđenica.

Premijerno izvedeno: 30.09.2016.

P. Palmade & C. Duthuron: Bjegunke

Komedija autorskog dvojca Pierrea Palmadea i Christophea Duthurona doživjela je svjetsku premijeru 2007., u Teatro Varietes de Paris. Predstavu su producirale glumice koje u njoj igraju, Line Renaud i Muriel Robin, a režirao je koautor teksta, Duthuron. U produkciji KMD-a komad je režirala Nenni Delmestre a igraju Milka Podrug Kokotović i Ksenija Prohaska – idealan par za teatarsku…

procitaj_sve

Premijerno izvedeno: 19.02.2016.

O. Savičević Ivančević: Legenda o beskrajnom moru

Za ovu veliku morsku pustolovinu ne treba ti brod ni kompas, to već imamo, ali svakako ponesi ruke, noge, oči, srce, smiješak… i to će biti dovoljno da uđeš u legendu. Dižemo sidro, avantura počinje! Tekst Olje Savičević Ivančević u režiji Ivana Plazibata.

Premijerno izvedeno: 22.12.2015.

R. Jarak: Duša od krumpira

Praizvedba teksta Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića je prikaz tragične i nikad razjašnjene dubrovačke poslijeratne povijesti iz prve polovine 20. stoljeća, čiji su “repovi” postali breme naraštajima 21. stoljeća. Romano Nikolić je 2016. osvojio Nagradu Hrvatskog glumišta (HDDU) za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Mirka Bradarića.

Premijerno izvedeno: 24.10.2015.

F. Šehović: Kazin

U događaje oko kazina, kako se u Dubrovniku naziva javna kuća, upleteni su predstavnici dviju vodećih političkih stranaka u Gradu, u vrijeme napete predizborne kampanje. U mutnim politikantskim igrama svatko od njih želi izvući što više za sebe. Dramske silnice vrte se oko prokazivanja moralnog rasapa gradskih otaca!