01. - 17. studenog 2018.

Dubrovnik Art Forum 2018.

// PROGRAMSKA KNJIŽICA // “Dubrovnik Art Forum” –  festival / Dani ruske kulture u produkciji Kazališta Marina Držića pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika započinje 1. studenog i potrajat će do 17. studenog 2018. Svečano otvorenje održat će se 2. studenog uz premijeru predstave “Pikova Dama” prema tekstu A.S. Puškina u režiji Denisa Azarova.

01.11.2018. u 20h

Akademija zborske umjetnosti Viktor Popov

“Nultog” dana trećeg izdanja festivala Dubrovnik Art Forum održat će se koncert komornog zbora i solista akademije Viktor Popov iz Moskve. Izvest će se djela Čajkovskog, Rahmanjinova, Taneeva, Bacha, Poulenca, Rossinija te niz tradicionalnih napjeva; a sve pod ravnanjem dirigenta Nikolaja Azarova. Koncert će se održati u Kazalištu Marina Držića 1. studenog s početkom u 20h.

Premijerno izvedeno: 11.11.2018.

Z. Lukčec: Nedostupno

Nedostupno se bavi svim onim što ostaje s druge strane misli, ispod kože, u nemuštim tumačenjima događajnosti, osjećaja, želja i poriva, s onim što bismo ponekad zakopali negdje duboko i daleko, negdje gdje je nevidljivo, a ponekad izvukli iz utrobe da se raspada na svjetlu dana, i šamara nas svojom prisutnošću.

Premijerno izvedeno: 02.11.2018.

A.S. Puškin: Pikova dama

Druga premijera Kazališta Marina Držića u sezoni 2018. / 19. je nastavak višegodišnje suradnje s ruskim redateljem, Denisom Azarovom iz Moskve. Nakon kriminalističke komedije “Švedska šibica” (A.P. Čehov), novi komad na repertoaru je Puškinova “Pikova dama”. Svečano otvorenje trećeg izdanja festivala Dubrovnik Art Forum službeno se održalo uz premijeru ovog naslova,  02.11.2018.

04.11.2018. u 20h

Chiten // A.P. Čehov: Ujak Vanja

Chiten je kazališna kuća koju vodi redatelj Motoi Miura. Specijalizirali su se u segmentu “kolaž izvedbi“ stvorenih iz fragmenata postojećih tekstova. Jezik je jedan od važnijih alata njihove metode – poigravaju se ritmom jezika u cilju otkrivanja sirovog zvuka riječi oslobođenih od njihovih osnovnih značenja.

06.11.2018. u 20h

Gogolj centar // L. Noren: Demoni

Radnja se odvija 1982. godine u stanu u gradu. Na pozornici je četvero ljudi u svojim četrdesetima, dva bračna para koja žive u istoj stambenoj zgradi. Fasada bogatog buržujskog obiteljskog života zapravo skriva teret uzajamne iritacije, traume i seksualne opsjednutosti. Mala nesreća. A zapravo vrlo blagi eufemizam za sukob svih aktera na sceni.

07.11.2018. u 20h

Gogolj centar // V. Zorkij: Imam 30 godina

“Imam 30 godina” je predstava u izvedbi Vasilija Zorkija, glazbenika, scenarista i kreativnog direktora festivala “Picnic Afisha”. Komad se temelji na kolumnama pod nazivom “Unknown townspeople”, koje je Vasilij napisao u razdoblju od 2014. do 2016. godine za website The Village.

12.11.2018. u 20h

Koncert: Bajke u glazbi

Suradnja s Hrvatsko-ruskim društvom “Umjetnost bez granica” nastavlja se i na ovogodišnjem Dubrovnik Art Forumu. Riječ je o društvu koje potiče razumijevanje, toleranciju i prijateljstvo u hrvatsko – ruskim odnosima kroz umjetnost, stvaralaštvo i izvedbu klasičnih djela znamenitih skladatelja. Ove godine će u sklopu trećeg izdanja DAF-a izvesti koncert pod nazivom ”Bajke u glazbi”.

14.11.2018. u 20h

Balet Moskva // K. Ponties: Svi putevi vode na sjever

Francusku koreografkinju Karine Ponties ruska publika upoznala je 2010. godine, kada je u sklopu rusko-europskog projekta “Intradance” predstavila predstavu “Mirliflor”, producirana zajedno s “Dialogue Dance” iz Kostroma. Izvedba je prepoznata, a 2011. godine dobila je nacionalnu kazališnu nagradu “Zlatna maska” za “Najbolju izvedbu suvremenog plesa”.

17.11.2018. u 20h

Koncert: Kries

Skupina Kries i Kazalište Marina Držića u posljednje tri godine učestalo surađuju te će zatvaranje Dubrovnik Art Foruma 2018. biti simbolična kruna te četvrti nastup u nizu. Dio materijala za posljednji album “Selo na okuke” ovog renomiranog world music / etno  sastava je također sniman u KMD-u!