Ansambl

Bojan Beribaka

Diplomirao je Glumu na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru s predstavom “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u klasi prof. Tanje Miletić oručević. Igrao u predstavama “Chick lit”, “Ljepotica iz Leenanea”, “Brat magarac”, “Mrtve ribe plivaju na leđima”, “Quijotanje”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Noć tribada”, “Preobražaj” i “Gnijezdo”.

Izmira Brautović

Rođena u Dubrovniku gdje je bila članica dramskog studija Mali “Marin Držić” pri Kazalištu Marina Držića kao i Studentskog teatra Lero. Upisala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti iz Zagreba koju napušta, zbog privatnih razloga, na prvoj godini studija. Nakon povratka u Dubrovnik godinama je angažirana na Dubrovačkim ljetnim igrama i u Kazalištu Marina Držića.

Angela Bulum

Angela Bulum rođena je 05.12.1983. u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju školu. 2012.godine diplomirala je na Fakultetu humanističkih nauka, odsjek dramske umjetnosti – gluma u Mostaru u klasi prof. Tanje Miletić Oručević diplomskom predstavom “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana. Od 2016.do 2018.član je HNK Mostar.  U listopadu 2018. postaje članica ansambla KMD-a.

Zdeslav Čotić

Rođen je u Splitu. Diplomirao na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, smjer dramska umjetnost – gluma. Član je ansambla Kazališta Marina Držića od ožujka 2010. godine. Van matične kuće igrao je u mnogobrojnim naslovima.

Nina Hladilo

Rođena je u Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju školu. Kao stipendistica Kazališta Marina Držića diplomirala je Akademiju za kazalište, film i televiziju u Zagrebu 1975. godine. Od lipnja 1975.g. u stalnom je angažmanu KMD-a.

Edi Jertec

Rodio se u Dubrovniku. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti. Nastupao je u Teatru &TD iz Zagreba te u dokumentarno – igranom filmu “Od tartare do urote” redatelja Vlada Gojuna. Član je ansambla Kazališta Marina Držića od 2006. godine. Voditelj je dramskog studija Porporela.

Helena Kovačić

Rođena je u Splitu. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Bobe Jelčića. Nastupala je u HNK iz Mostara, te na Dubrovačkim ljetnim igrama. Od 2007.godine je u glumačkom angažmanu u Kazalištu Marina Držića.

Nika Lasić

Nika Lasić rođena je 30.01.1990. u Dubrovniku. 2013. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završila je sveučilišni diplomski studij GLUME i stekla akademski naziv MAGISTRA GLUME. Od 2013. postaje članicom  ansambla Kazališta Marina Držića. Još na početku studiranja iskazala je svoje talente kroz suradnju s ogrankom Matice hrvatske Dubrovnik gdje je recitirala na predstavljanju…

procitaj_sve

Boris Matić

U profesionalnom je angažmanu u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića od 2012. godine. Prije toga amaterski se bavio glumom u Čapljini, potom u Mostaru u Studentskom kazalištu koji je vodio Toni Pehar. Sudjeluje u mnogobrojnim kulturnim projektima van kazališta.

Frane Perišin

Rođen 13.07.1960. u Splitu. Odrastao u Kaštel Kambelovcu. Prve glumačke korake ostvario u rodnom Splitu. Akademiju dramske umjetnosti diplomirao 1985. u klasi profesora Božidara Violića. Od 1985 – 1987. član ansambla Hrvatskog Narodnog Kazališta u Splitu, a od 1987. do danas stalni član ansambla Kazališta Marina Držića u Dubrovniku.

Hrvoje Sebastijan

Rođen je u Dubrovniku 1976.godine. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je u klasi prof. Marina Carića 2000. Nastupao je u HNK u Zagrebu, Kazalištu Kiklop iz Zagreba, te na Dubrovačkim ljetnim igrama. Član je ansambla Kazališta Marina Držića od 2001.godine.

Mirej Stanić

Mirej Stanić rođena u Dubrovniku. Sa 15 godina se počela baviti glumom u Studentskom teatru Lero. Upisuje jezike na Filozofskom fakultetu i paralelno glumu na Akademiji dramskih umjetnosti iz Zagreba koju i diplomira. Stalna članica ansambla Kazališta Marina Držića od 1.10.1995. Radila je kao voditeljica dramskih grupa pri Kazalištu Marina Držića, Studentskog teatra Lero i Ženskog đačkog doma.

Srđana Šimunović

Srđana Šimunović rođena je 13.01.1976. godine u Dubrovniku. Diplomirala glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2002. godine. Nakon diplome ima status slobodnog umjetnika. Od 2017. godine članica je ansambla Kazališta Marina Držića. 

Glorija Šoletić

Rođena je u Dubrovniku. Završila je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Pragu u klasi prof. Jaroslave Tvrznikove, Ladislava Freya i Petra Kracika. Od 1998. godine je u angažmanu u Kazalištu Marina Držića gdje je ostvarila na desetke uloga.

Branimir Vidić

Kao stipendist dubrovačkog teatra angažiran je u Kazalištu Marina Držića od 1984. godine. Od niza uloga koje je ostvario u KMD-u posebno su mu drage one u “Romanci o tri ljubavi Antuna Šoljana”, frančezariji “ilija aliti muž zabezočen” Marina Tudiševića te uloga Luka u “Kati Kapuralici” vlaha Stullija.